Pelvic Wisdom

Integral Pelvic Therapy

IPT is een vorm van lichaamswerk wat bedoeld is om de balans in het bekken te herstellen.

Deze vorm van therapie laat je herinneren dat je als vrouw uniek bent,

wijs en krachtig en brengt je dieper in contact met jouw bekken wijsheid.

Ons bekken is oneindig wijs en vertelt haar eigen verhaal, we hoeven eigenlijk alleen maar te luisteren. Integral Pelvic Therapy is dan ook een aanrader voor de vrouw, die zich dieper wil verbinden met haar eigen vrouw-zijn, die zich vrij wil bewegen in haar eigen lichaam, zichzelf wil dragen en vrij wil stromen.

In het bekken wordt vaak trauma, uit dit leven of uit vorige generaties opgeslagen. Dit kan zich uiten door pijn, ongemak en onbalans of juist door niks te voelen en geen verbinding te hebben met het bekken.

IPT kan helpen om dit trauma te verzachten.

Om je een idee te geven over een aantal klachten of verlangens waar vrouwen al eerder mee zijn geholpen;

 • hevige menstruatie met krampen

 • pijn tijdens het vrijen of juist gevoelloos zijn

 • geen zin in sex

 • pijnlijk litteken (na een bevalling)

 • ongewenst urineverlies

 • onvervulde kinderwens

 • onverklaarbare pijn in het bekken

 • pijn aan het stuitje of lage rugpijn

 • pijn of irritatie aan de vulva

 • trauma door een negatieve seksuele ervaring

 • traumatische bevalling

 • verlangen naar meer verbinding met het bekkengebied en de eigen sensualiteit en levensenergie

Waar kan IPT bij helpen?

 • Meer verbinding met jouw bekken en vrouwelijke energie

 • Verhogen van jouw libido

 • Een soepeler bewegend bekken

 • Meer energie stroming door jouw lichaam

 • Betere hart-buik verbinding

 • Grenzen kunnen stellen

 • Verhogen lichaamsbewust-zijn

 • Vrijer sex-leven

 • Dieper inzicht in het trauma

 • Verzachten van trauma

 • Re-scripten van jouw bevalling of negatieve seksuele ervaring

 • Verhelpen of verzachten van klachten in en rondom het bekken

 • Ondersteuning voor een zwangerschap

Wie is Chantal?

Een vrouw, moeder, dochter, geliefde, vriendin en een sister.

Ik voel een enorme bewondering voor het menselijk lichaam, voornamelijk voor het vrouwen lichaam. De wijsheid ervan heb ik tot in mijn diepste vezels mogen voelen en weten.

Ik werk intuïtief en voel niet alleen met mijn handen, maar ook door de energie van mijn handen heen, waardoor ik vanuit verschillende lagen informatie doorkrijg en mag doorgeven. Het bekken gebied voelt voor mij als het centrum waar we meer mee mogen verbinden, met alles wat er is. De chaos, de zwaarte, het verdriet, maar ook de openheid, het ontvangen en de magie.

Vrij stromende energie in het bekken, seksuele energie, is levensenergie en is voor mij de basis van het leven hier op aarde. De basis van waaruit we creëren.

Mentaal

Beperkende gedachten en overtuigingen zullen we uitgebreid bespreken tijdens de intake en indien nodig voor een sessie. Hoe kun jij uitspreken wat er van binnen speelt en helpende gedachten creëren, waardoor deze voor je gaan werken en jouw helingsproces gaan ondersteunen.

Tijdens de sessies mag je alles delen en vragen, juist als het heel persoonlijk is en/of als je ergens schaamte voor voelt. Ik ben er juist voor je om het gesprek hierin te openen, anders dan wat je wellicht deelt met andere vrouwen of jouw partner.

Emotioneel

Emoties zijn energie in beweging (E-motion). Alleen zijn we het gewend geraakt om emoties te onderdrukken of stoppen als ze opkomen en soms is de emotie zelfs te groot om op dat moment te kunnen dragen en voelen, waardoor het zich kan vastzetten in het lichaam, vaak in het bekkengebied. Het trauma zet zich dus vast, waardoor er op den duur fysieke klachten kunnen ontstaan, er stroomt geen energie meer. Wanneer we op zo'n blokkade stuiten, kan deze emotie vrijkomen. Hierin begeleid ik je en geven we ruimte aan de emotie, zodat het op een veilige manier kan worden doorvoeld en geuit. Jij maakt ruimte hierdoor in jouw systeem, waardoor de blokkade verzacht of oplost en je meer in contact komt met jouw emoties.

Fysiek

Tijdens een sessie onderzoeken we o.a. het bindweefsel (de fascia) en de spieren. Door zachte, afgestemde aanraking en stretches en door het behandelen van drukpunten kunnen er blokkades in het weefsel zachter worden en oplossen. Hierbij nodigen we jouw lichaam uit om alles los te laten wat niet langer dient en nemen we de adem mee als ondersteuning. Hierdoor zul je merken dat je beter contact kunt maken met jouw lichaam, je meer aanwezigheid kunt voelen en dat er een betere doorstroming plaatsvindt van energie, bloed, hormonen en afvalstoffen.

Energetisch

Alles is energie. Gedachten, emotie, maar ook ons fysieke lichaam. Op het moment dat onze energie goed stroomt, voelen we ons goed, hebben we de energie om actief te zijn en te verbinden met anderen en ons zelf. Maar als de energie niet goed stroomt, creëert dat blokkades die zelfs fysiek voelbaar kunnen worden. IPT helpt op het energetische vlak heel goed, door op alle lagen te werken en daar ook de energie in mee te nemen. Van vast zittende energie, naar vrij stromende energie waardoor je je vrij kunt voelen in jouw eigen lichaam.

Spiritueel

In essentie zijn we meer dan alleen een lichaam en kunnen er ook onopgeloste dingen uit andere tijden, familiesystemen of andere lagen in het lichaam zijn opgeslagen. Door o.a. visualisatie kunnen we ook op deze laag inzichten krijgen over jouw systeem, wat soms al genoeg is om het op te laten lossen.

Intake

Voor het intakegesprek ontvang je een formulier waar je informatie met mij deelt over o.a. jouw situatie en medische status. Tijdens het intakegesprek nemen we een uur de tijd om hierop in te gaan, verder te verdiepen en jouw hulpvraag helder te krijgen. In dit gesprek vertel ik je ook meer over IPT en deel ik het behandelplan wat ik op jou persoonlijk afstem. Na het intakegesprek stemmen we samen af of IPT jou kan helpen.

Dit gesprek staat los van de sessies.

Sessie

In een sessie gaan we aan de slag met jouw hulpvraag. Onderdeel van de sessie kan zijn dat je op de tafel komt liggen, waarbij je zelf bepaalt of dit met onderkleding aan of uit is. Ik dek je toe met dekens en kom bij jou op tafel zitten, waarbij jij jouw benen over die van mij legt. Samen creëren we een veilige setting en gebruik ik het Embodied Consent waarbij ik consent vraag voor een volgende stap, bijvoorbeeld aanraking. Tijdens een sessie kunnen we zowel uitwendig in en rondom het bekken werken als inwendig, afhankelijk van jouw hulpvraag.

De eerste sessie is nooit inwendig.

Tijdens een sessie kunnen er dingen loskomen; emoties, gedachten, weerstand ed. Ik ben aanwezig bij jou en begeleid je, zodat jij kunt doorvoelen wat nodig is en los kunt laten wat jou niet meer dient.

Een sessie duurt maximaal 2 uur.

Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van jouw hulpvraag. We starten over het algemeen met 3 sessies. Aan het eind van deze 3 sessies evalueren we en stemmen we samen af of het rond is of dat er meer sessies nodig zijn. In dat geval kun je ook losse sessies boeken.

Embodied Consent

In elke stap die we zetten zal ik je vragen voor een embodied consent om de veiligheid voor ons allebei te waarborgen.


Embodied consent betekent dat je een JA voelt in je hoofd, hart en lichaam. Een oke of twijfel betekent vaak een nee en die onderzoeken we samen. Vaak staan we een aanraking toe in ons leven, terwijl we eigenlijk een nee voelen.


Tijdens een IPT sessie kun je ervaren hoe het is om in controle te zijn over wat er gebeurt in een handeling en aanraking, omdat ik je steeds uitnodig om jouw JA en NEE te geven. Dit kan enorm bekrachtigend werken en kun je meenemen als tool voor toekomstige (be)handelingen.

 

Prijzen

Intake gesprek ----------------------- 77

Losse sessie ------------------------ 217

3-sessies --------------------------- 597

Frequently Asked Questions

Mag ik mijn partner meenemen?

Ja, in overleg kun je jouw partner meenemen naar een sessie. Deze optie zullen we bespreken tijdens de intake, maar kan ook tussendoor worden besproken. Jouw partner meenemen kan heel veel doen voor jou en jouw partner. Er bestaat een mogelijkheid dat we jouw partner meenemen in de sessie en waar wenselijk zelfs een onderdeel wordt van de sessie door hem/haar actief te betrekken.

Hoe weet ik hoeveel sessies ik nodig heb?

We bespreken tijdens de intake jouw hulpvraag en a.d.h.v. dit gesprek beslissen we het aantal sessies. Na een traject van 3 sessies evalueren we en bepalen we of het rond is, er een losse sessie of traject als vervolg wordt ingezet.

Ik twijfel nog of IPT mij kan helpen, wat doe ik dan?

Je kunt dan in eerste instantie een kennismakingsgesprek met mij plannen, waarin jij kunt aangeven wat jouw hulpvraag is en we samen kunnen afstemmen of IPT je daarbij kan gaan helpen.

Reviews

'Her guidance was clear in terms of volume and choice of words. I'm a very visual person and she used beautiful imagery that really helped me to ground and connect to myself. She used her intuition in response to my request for help. I needed to be more in contact with my body and she used her hands in different spots to bring awareness in combination with firm cupping, which I really liked. During the internal work, she could really sense the tension patterns and communicated very well with me in terms of how to proceed and the level of discomfort. She gave me space to integrate, and be in my body after the session.'

'Het was een veilige, rustige ruimte. Chantal was begripvol, liefdevol, helder en duidelijk. Het was interessant voor mezelf om te ontdekken dat ik automatisch uit kan checken, en werd door Chantal telkens zacht weer teruggehaald. Ik kon goed en duidelijk voelen wat een ‘nee’ en een ‘ja’ was. Ik dacht te komen voor zowel fysiek als emotioneel trauma (litteken door keizersnede) maar al snel bleek dat ik op dat gebied niet moest zijn. Stukje Boosheid over mijn litteken kwam bij de intake al naar voren, daar zijn we op dat moment niet verder dieper op in gegaan. Toen ik op tafel lag voelde ik me ontspannen, ‘open’ en veilig.'

 

'Ik vond het een super fijne sessie. Het heeft mij mentaal veel inzichten gegeven, de thema’s die spelen in mijn leven naar voren halen, op welk pad ik zit, welke keuzes ik kan maken en wat ik echt zou willen. Het geeft een klik-klik-klik...

Zo fijn hoe Chantal met consent omgaat, ook fijn hoe ze zelf met komt met ideeën en alternatieven, hier kunnen we op inspelen en dit open met mij bespreekt. Helemaal omdat ik zelf vaak niet meteen weet of voel waar mijn behoefte ligt. Zo kan ik als zij een idee heeft voelen voor mezelf of dit klopt, dat is echt heel fijn.'

Pelvic Wisdom

Onderdeel van Miracle Life

Email: info@pelvic-wisdom.nl

Telefoonnummer:

+31-641259633

Adres

Prinses Beatrixlaan 23
2595 AK Den Haag

Openingstijden

Maandag -zaterdag

9:00 – 17.00 uur

Di en zon – gesloten

Copyright 2024 . All rights reserved